Ashwagandha

Ashwagandha

- Kategorier: Artikler

Ashwagandha (latinsk Withania somnifera) ellers kendt som vinterkirsebær er en urt kendt for sine beroligende egenskaber og indflydelse på centralnervesystemet. Planten tilhører gruppen af ​​adaptogener, det vil sige stoffer af naturlig oprindelse, der hjælper med kroppens tilpasning til at opretholde homeostase uden at vise større bivirkninger. På grund af disse egenskaber inkluderede Buhner denne urt i sin protokol til behandling af borreliose og co-infektioner.

Ashwagandha tilhører familien Solanaceae. Den vokser i Indien, Bangladesh, Nepal, Pakistan og Sri Lanka. Busken når en højde på omkring 150 cm, har gule blomster og røde bær. Roden og frugten af ​​denne plante har helbredende egenskaber.


Ejendomme:

Ashwagandha bruges ved søvnforstyrrelser, neurose, forstoppelse, gigt eller hudinfektioner. Følgende egenskaber er især under behandlingen af ​​Lyme sygdom og dens co-infektioner:

- forbedrer centralnervesystemets funktion
- afgiftende, rensning af kroppen for toksiner
- remodulerer og reducerer niveauet af IL-10 cytokin og Th2 respons, hvilket muliggør reduktion af mange symptomer på Lyme sygdom og eliminering af infektion fra kroppen
- anti-depressiv, neutraliserer stress og betragtes som en fremragende humørstabilisator
- styrker immunforsvaret
- forbedrer hukommelsen, fremragende urt til koncentration og søvn
- bremser ældningsprocessen
- neutraliserer de frie radikaler, der cirkulerer i kroppen, og derudover
- styrker leverens og nyrernes funktion.

Urtens form:

Urten sælges i flere former:

1. Alkohol tinktur
Alkoholbaseret plantetinktur fremstilles ved at macerere en frisk plante i fuld alkohol eller en tørret plante i en blanding af alkohol og vand. Alkohol er et fremragende medium til at udvinde urter, og af denne grund er alkoholbaserede tinkturer den mest populære form for urtebrug af professionelle urtelæger. Maceration af urter med alkohol sikrer, at de aktive ingredienser i urten bliver leveret hurtigere til blodbanen, hvilket gør tinkturen til en hurtigvirkende form for indtagelse af urten.

2. Alkoholfrit ekstrakt
Ikke-alkoholisk tinktur fremstilles primært på basis af glycerin. Glycerin er blevet et populært alternativ til alkoholtinkturer og er perfekt til børn og folk, der ikke kan lide eller ikke kan drikke alkohol. Glycerin er dog ikke så effektiv i ekstraktion som vand eller alkohol. Glycerin har kun omkring 60% af alkoholekstraktionsværdien. Katteklos glycerat vil derfor være 40% svagere end alkoholtinktur, men hvis du tager højere dosis, bør det have samme effekt som alkoholbaseret tinktur.

3. Indkapslet urt
Kapsler er blevet en meget populær måde at tage urter på, fordi de er en nem og bekvem doseringsform. En af hovedfordelene ved kapslerne er, at vi ikke mærker smagen af ​​urterne. Derudover, når du tager urten i form af en formalet urt indesluttet i en kapsel, indtager du alt plantematerialet sammen med plantefibrene. Husk dog, at sammen med den formalede ashwagandha indkapslet i kapslen, sluger du også kapselskallen. Kapselskallen bidrager ikke med noget til terapien og skal fordøjes af kroppen. Hvis du følger Buhners protokol, skal du indtage store mængder kapsler. Hos mennesker med et svækket fordøjelsessystem kan dette være problematisk ved længere tids brug af urter.

4. Pulverurt
Pulver Ashwagadha kan tages direkte, indkapsles eller laves til tinkturer.

Direkte brug: tilsæt 1,5 - 3 g af urten i et glas og hæld lunkent vand eller en anden drik på, rør rundt og drik væsken med bundfaldet.

Fremstilling af tinkturer derhjemme: Derhjemme vil det være nemmest for dig at forberede en tinktur i en koncentration på 1:5, dvs. 1 del tørret ashwagandha til 5 dele alkohol. Alkohol bør fortyndes med vand på grund af det faktum, at planter mister deres naturlige fugt under tørring. Når du laver tinkturer af en tørret plante, tilsæt så meget vand, som planten ville indeholde, hvis den var frisk. Hæld derefter urten med alkohol (50-60%) og lad den derefter macerere i 2 uger i en mørk krukke uden adgang til lys. Ryst krukken dagligt. Efter 2 uger skal maceratet filtreres. Opbevar den færdige macerat i en mørk flaske eller en almindelig flaske pakket ind i aluminiumsfolie et sted uden adgang til lys.

5. Skær urt
Skåret urt er en tørret form for ashwagandha skåret i mindre stykker. Du kan forberede afkog eller tinkturer fra den afskårne urt.

Afkog: tilsæt 1-2 gram af urten til et glas og hæld 1 kop kogende vand og lad det stå tildækket i 30 minutter. Drik 3 gange om dagen, brygg frisk bouillon hver gang.

Bivirkninger:

Høje doser af denne urt kan nogle gange forårsage tarmlidelser såsom løs afføring, kvalme, diarré og/eller mavesmerter.

Kontraindikationer:

Ashwagandha kan være en dårlig fertilitetshjælp. Det anbefales ikke til gravide kvinder. Derudover kan det forstærke virkningen af ​​barbiturater. Denne urt bør ikke bruges sammen med beroligende midler og angstdæmpende midler.

Product added to wishlist
Product added to compare.