Berberis

Berberis

- Kategorier: Artikler

Berberin er en kemisk forbindelse afledt af en plante kaldet Berberis. Dette stof vinder stigende popularitet i Europa og rundt om i verden, herunder blandt mennesker, der lider af Lyme-sygdom og co-infektion. Dette skyldes, at barbær har et bredt spektrum af aktivitet. Det anvendes til behandling af Type 2-diabetes og insulinresistens. Det kan have en gavnlig effekt på trivsel, det sænker kolesterolet og reducerer gastrointestinale symptomer på Lyme - sygdommen.

Egenskaber af barbær:

Berberis er værdsat for sine anti-inflammatoriske, antioksidant, hypoglykæmiske, antibakterielle og antifungale egenskaber. Det er dog også nødvendigt at skelne mellem flere særlige træk ved barbær:

- øger produktionen af SCFA i tarmene. Dette beskytter slimhinden mod skader forårsaget af Borrelia-bakterier og lindrer betændelse

- reducerer insulinresistensen ved at interagere med tarmmikrobiotaen

- øger antallet af gavnlige mikroorganismer

- har en stærk antifungal virkning mod svampe af slægten Candida

- har en gavnlig effekt på tarmbarrieren og fører til et fald i kronisk inflammation

- har antibakterielle egenskaber, herunder mod bakterien Chlamydia pneumoniae. Barberry er en af de vigtigste urter i Buhners protokol for klamydia.

Det virker synergistisk, dvs. øger effektiviteten af visse fungicider, f. eks. caprylsyre

- fremmer fjernelse af parasitter fra kroppen, der hovedsagelig anvendes i tilfælde af Giardia Lamblia

Anvendelsesmåde:

Du kan finde barbær i flere former:

1. Alkohol tinktur

Alkoholbaseret urtetinktur fremstilles ved at macerere en frisk plante i fuldstyrkealkohol eller en tørret plante i en blanding af alkohol og vand. Alkohol er et glimrende medium til udvinding af urter, og alkoholbaserede tinkturer er den mest populære form for brug af urter af professionelle herbalists. Maceration af urter med alkohol gør de aktive ingredienser i urten leveret til blodbanen hurtigere, hvilket gør tinkturen til en hurtigtvirkende form for urtindtagelse.

Anbefalet indtag: 1 ml 3-6 dagligt, koncentration 1:2

2. Ikke-alkoholisk ekstrakt

Ikke-alkoholisk ekstrakt fremstilles primært på basis af glycerin. Glycerin er blevet et populært alternativ til alkoholtinkturer og er ideel til børn og mennesker, der ikke kan lide eller ikke kan indtage alkohol. Glycerin er imidlertid ikke så effektiv til ekstraktion som vand eller alkohol. Glycerin har kun omkring 60% af ekstraktionsværdien af alkohol. Således vil Berberis glycerat være 40% svagere end alkoholtinktur.

Anbefalet indtag: 1 ml 3-6 dagligt, koncentration 1:1

3. Indkapslet urt

Kapsler er blevet en meget populær måde at tage urter på, fordi de er en nem og bekvem form for dosering. En af de vigtigste fordele ved kapsler er, at vi ikke føler smagen af urter. Derudover tager du urten i form af jordede urter indesluttet i en kapsel, du tager alt plantemateriale sammen med plantefibre. Husk dog, at du sammen med den malede Berberis, der er lukket i kapslen, også sluger kapselskallen. Kapselskallen bidrager intet til terapien og skal fordøjes af kroppen.

Anbefalet indtag: tag 1 kapsel 2-3 gange om dagen med måltider.

4. Malet urt

Ground Berberis kan indkapsles eller fremstilles ud fra det tinkturer.

Gør tinkturer hjemme:den mest effektive koncentration er 1: 5 på 70% alkohol. Det vil sige 1 del planter til 5 dele alkohol. 100 g berberin hæld 500 ml alkohol 70% (for at forberede det skal du fortynde 365 ml spiritus med 135 ml vand). Lad i 2 uger i en mørk beholder uden adgang til lys, du kan også forlade i en almindelig krukke, flaske eller skål, men hold i et lukket skab, så der ikke er adgang til lys. Ryst hver dag for at blande. Efter 2 uger filtreres for at adskille planterne fra det resulterende alkoholekstrakt-du kan gennem en tragt eller gennem gasbind. Opbevares i en mørk flaske eller en almindelig flaske indpakket i aluminiumsfolie og opbevares i et skab.

Anbefalet indtag: en teskefuld tinktur 3-6 gange om dagen

5. Skær urt

Skåret urt er en tørret form af Berberis skåret i mindre stykker. Fra den skårne urt kan du forberede bouillon eller tinkturer.

Afkog: kog 2/3 kop vand og tilsæt 1 eller 2 teskefulde barbærbark. Kog i cirka 15 minutter., stamme. Det anbefales at drikke 2 til 3 kopper om dagen.

Kontraindikationer:

Barberry kan ikke bruges af kvinder under graviditet og amning.

Bivirkning:

Berberinen indeholdt i Berberis kan øge niveauet af bilirubin i blodet , nedsætte niveauet af natrium i blodet eller forårsage mild fotofobi.

Product added to wishlist
Product added to compare.