Candida diæten

Candida diæten

- Kategorier: Artikler

Folks nuværende livsstil, herunder mangel på søvn, konstant stress, mangel på fysisk aktivitet, hyppig brug af antibiotika og en kost rig på forarbejdede produkter, har ført til, at candidiasis er blevet en sygdom, der rammer flere og flere mennesker. Der er en overvækst af Candida-gær, der naturligt koloniserer vores tarmflora.

Du kan finde mere om Candida svampe HER

I denne artikel vil vi fokusere på kostanbefalinger, som er afgørende i behandlingen af ​​candidiasis. For at forstå, hvor vigtigt det er i behandlingsprocessen, er vi nødt til at forstå, at Candida-svampe er parasitter. Det betyder, at for at overleve og formere sig, har de brug for en vært, det vil sige en person, som de vil leve på, og som vil nære dem. Og det er sukker, der er deres mad. Det betyder, at når deres fødekilde afskæres, vil svampen ikke blot holde op med at formere sig, men også dø efter lang tids sult. En sukkerfri diæt er en væsentlig del af helbredelsen af ​​candidiasis.

Antifungal diæt

Det skal bemærkes, at den svampedræbende diæt først og fremmest skal være en sund diæt baseret på de bedst mulige kvalitetsprodukter. Det skal give kroppen alle de nødvendige næringsstoffer og ikke medføre eller forværre ernæringsmæssige mangler.

Den svampedræbende diæt er dog meget streng og yderst eliminerende og bør derfor altid anvendes under opsyn af en kvalificeret diætist. Oplysningerne i denne artikel er kun til generel vejledning og bør ikke bruges som en erstatning for en personlig spiseplan.

Hvad skal elimineres

1. Sukker


I form af saccharose - hvidt sukker i en sukkerskål, men også rør, kokos, brun farin, småkager, is, slik, nutella, boller, morgenmadsprodukter og andre søde produkter. Man skal også huske, at sukker ofte gemmer sig i produkter, som vi ikke synes, er i kategorien "sød", såsom færdiglavede saucer, ketchup eller mange færdiglavede salater.

2. Juice

Et glas juice, du kan købe i en butik, kan indeholde op til 8 teskefulde sukker. Mange mennesker, der har denne viden, presser selv saften fra frugten, så de kan være sikre på, at der ikke er tilsat sukker. Det er dog et godt alternativ for raske mennesker. Personer, der lider af overvækst af Candida-svamp, bør også udelukke denne type juice fra deres kost. I et sådant tilfælde er det kun fructose - sukkeret i frugten i høj koncentration, praktisk talt fuldstændig fri for næringsstofferne fra den friske frugt - der "passeres" ind i juicen.

3. Honning, daddelsirup, ahornsirup, agavesirup, marmelade og meget mere


Selvom det er en sundere mulighed end sukker, er det stadig sukker, kun i en anden form. Også en rigtig god yngleplads for svampe. Det eneste i øjeblikket testede og acceptable sødemiddel i candidiasis er xylitol, erythritol og stevia. Husk dog ikke at overforbruge disse sødestoffer.

4. Alkohol


Alkohol er et giftstof, og af denne grund anbefales det at reducere forbruget til et minimum. Det kan forårsage forværring af betændelse og utilpashed. Derudover belaster det leveren hårdt, som alligevel ofte arbejder hårdt, skyller elektrolytter ud og har en negativ effekt på nervesystemet og hjertet.

5.Mælk og mejeriprodukter

Det er værd at bemærke, at laktosen i mælk er sukker. Du skal dog huske på, at hvis du ikke bruger dagbogsprodukter i lang tid, vil produktionen af ​​laktase falde, hvilket kan føre til laktoseintolerance. Derfor anbefales det, efter at være kommet sig og komme sig fra candidiasis, langsomt at begynde at inkludere produkter som yoghurt, kefir eller kærnemælk tilbage i din kost.

6. Gærholdige produkter


Gærbrød, rundstykker, brød, men du skal også huske på blå og langtidsmodne oste, bouillon i tern, eddike, sojasovs, pulversupper eller modning af speget kød.

7. Hvedemel


I den indledende fase bør du udelukke alle hvedeprodukter (ikke at forveksle med gluten), inklusive fuldkorn og de mest forarbejdede kornprodukter, dvs. hvide ris. Hvis der er tarmproblemer (mavesmerter, gas, oppustethed), er det også værd at overveje udelukkelse af gluten (byg, rug, hvede, havre).

Produkter tilladt

1. Magre kødtyper


Hovedsageligt fjerkræ - kalkun, kylling, men du skal være opmærksom på kødets kvalitet. Det anbefales at købe økologisk kød, uden tilsætning af antibiotika. Udeluk fuldstændigt pølser, fede kødtyper, frankfurtere eller stærkt forarbejdet kød.

2. Fisk


Især fed fisk, rig på anti-inflammatoriske omega-3 fedtsyrer. Laks, regnbueørred, makrel også torsk eller ørred.

3. Fuldkorns kornprodukter


Quinoa, vilde og brune ris, hirse, boghvede. Har du ikke tarmproblemer, så også byg- eller rugmelsprodukter.

4. Sunde fedtstoffer


Rapsolie, olivenolie, kæmpenatlys/hørfrø/sort spidskommen olie, nødder (ikke ristede eller saltede, gerne med jordnødder), avocado.

5. Lavt stivelsesindhold grøntsager


De fleste grøntsager er tilladt, undtagen kartofler, svampe, majs, søde kartofler og græskar (i hvert fald i den indledende behandlingsfase)

6. Ikke søde frugter


Sød og tørret frugt skal udelukkes fra kosten. Det er dog værd at berige din kost med sure frugter: citron, grapefrugt, sure æbler og antiinflammatoriske bær: blåbær, ribs, brombær og hindbær.

7. Bælgplanter


I første omgang er det tilladt at bruge bælgfrugter ca. 2 gange om ugen (linser, kikærter, bønner osv.). Dette beløb kan øges over tid.

Kun at kombinere den antifungale diæt diskuteret ovenfor med probiotika kan hjælpe med at bekæmpe candidiasis. Husk også, at hvis du bruger langtidsantibiotika mod borreliose eller samtidige infektioner, er du særligt udsat for overvækst af Candida-svampe. I dette tilfælde vil hovedprincipperne for den antifungale diæt, især udelukkelsen af ​​sukker, fungere godt her.

Product added to wishlist
Product added to compare.