Forebyggelse af Lyme sygdom

Forebyggelse af Lyme sygdom

- Kategorier: Artikler

Europa er en del af verden, hvor flåter er endemiske. Det betyder, at flåter kan forekomme på hele overfladen. Der er dog flere metoder til at reducere sandsynligheden for en flåtbid og forhindre mange krydsbårne sygdomme, herunder lyme-sygdommen eller dens coinfektioner.

Hvad kan vi gøre?

Først og fremmest bør vi undgå steder, hvor flåter er særligt til stede-høje græs og buske. I et område med frodig vegetation er vi mere tilbøjelige til at blive bidt af arachnider.

Men hvis vi beslutter at gå til sådanne steder, er vores tøj vigtige. Kroppen skal afskærmes på en sådan måde, at området med ubeskyttet hud reduceres. Langærmet bluser, høje støvler, hovedbeklædning og lange bukser foreslås. Derudover bør du bære glatte, lyse tøj for nemt at opdage tæsken.

Efter en tur, glem ikke at se på din krop. Vær særlig opmærksom på lysken, navlen, hårede dele af kroppen, steder bag ørerne eller bøjningerne i lemmerne. Disse er de" foretrukne " steder af flåter. Husk også, at tick larven er meget lille (op til 1 mm), og ofte betyder det faktum, at vi ikke bemærkede tæsken, ikke, at den ikke er der.

På apoteket kan du også købe en enhed til fjernelse af krydset. Dette er den såkaldte lasso, som giver dig mulighed for nemt og sikkert at fjerne parasitten fra kroppen.

Mange effektive krydsafstødningsmidler er tilgængelige. De er hovedsageligt baseret på kemiske stoffer. Nedenfor er et alternativ til kemiske perparater. Husk, at naturlige præparater kræver hyppigere anvendelse.

Naturlige præparater:

Der er også naturlige præparater, der afviser flåter, myg, lopper eller mider. De mest populære er æteriske olier: eukalyptus, timian, salvie, pebermynte, fed, citrongræs, patchouli, citronella og andre. Det er nok at blande 5 dråber æterisk olie med for eksempel pumkin seed oil og sprøjte kroppen. Husk at vores sved er en agn til flåter, så efter fysisk aktivitet skal vi sprøjte os igen med det naturlige præparat.

Enkelte olier kan findes her

Færdiglavet oliebaseret spray kan findes her

En anden naturlig måde kan være infusion af rosmarin og timian. Urter skal koges i en lille mængde vand, derefter afkøles og tilsættes citronsaft. Det forberedte præparat skal sprøjtes på kroppen.

Catnip er en anden tick repellent plante. Infusionen af catnip kan bruges til sprøjtning af tøj og krop, men også dyr. På lignende måde kan du bruge en infusion af cistus.

Brugen af hjemmeinfusioner er effektiv, men giver en ret kortvarig effekt. For at opretholde kryds frastødende effekt bør du din krop og tøj ofte.

Den sidste naturlige metode, som vi introducerer, er enheder, der udsender specielle ultralydsimpulser med en frekvens på omkring 40 KHS. De er fuldstændig harmløse for mennesker og kæledyr, men de blokerer det vigtigste sensoriske organ af flåter. De er også effektive mod lopper.

TICKLESS HUMAN, en tick repellent du kan finde her

Lyme sygdom er en meget alvorlig krydsbåren sygdom, og den kan angribe alle typer væv og alle organer i menneskekroppen. Derfor kan dens symptomer variere fra problemer med LED, generel svaghed i kroppen, men også neurologiske ændringer. Selvom risikoen for bid eksisterer hele året, er det foråret, der er den største tid for krydsaktivitet. Så lad os huske, at meget afhænger af os, og vi kan til en vis grad forhindre infektion med Lyme sygdom.

Maj-Lyme Sygdom Bevidsthed Måned

Product added to wishlist
Product added to compare.