Katteklo

Katteklo

- Kategorier: Artikler

Katteklo (lat. Uncaria tomentosa) er en af ​​de tre urter fra den grundlæggende Buhner-protokol, der bruges til behandling af borreliose. Dens hovedaktivitet er modulering af immunsystemet. Urten udviser også anti-inflammatoriske egenskaber. Katteklo tilhører Rubiaceae-familien. Den vokser i junglen i form af en skovvin, ofte af betydelig størrelse. Den slynger sig om træer og klatrer opad mod solen og skylder sit navn til de fremspringende, krogede torne på vinstokken.

Ejendomme:

Katteklo sammen med japansk pileurt (lat. Polygonum cuspidatum) og Andrographis (lat. Andrographis paniculata), udgør den grundlæggende protokol til behandling af borreliose ifølge Stephan Buhner. Det er karakteriseret ved et bredt spektrum af aktivitet, herunder anti-inflammatoriske, smertestillende, antidepressive, antivirale, antikoagulerende, afgiftende og mange andre egenskaber. Ved behandling af borreliose er det især værdsat for:
• styrkelse og stimulering af immunsystemet
• demonstrerer anti-inflammatorisk aktivitet
• styrkelse af centralnervesystemet
• i tilfælde af kronisk infektion, forøgelse af niveauet af CD57 hvide blodlegemer, hvilket igen hjælper med at hæmme udviklingen af ​​sygdommen
• brug ved kognitive lidelser
• viser specifikke anti-inflammatoriske virkninger i behandlingen af ​​led- og muskelsmerter ved borreliose, hvilket reducerer hævelse
• modulering af immunsystemets funktion
• fungerer som en generel tonic for kroppen
• er en HLA-DR-modulator
• afspænding af centralnervesystemet
• øget velvære
• viser en smertestillende effekt


Urtens form:

Urten sælges i flere former:


1. Alkoholbaseret tinktur
Alkoholbaseret plantetinktur fremstilles ved at macerere en frisk plante i fuld alkohol eller en tørret plante i en blanding af alkohol og vand. Alkohol er et fremragende medium til at udvinde urter, og alkoholbaserede tinkturer er den mest populære form for urtebrug af professionelle urtelæger. Maceration af urter med alkohol sikrer, at de aktive ingredienser i urten bliver leveret hurtigere til blodbanen, hvilket gør tinkturen til en hurtigvirkende form for indtagelse af urten.

2. Alkoholfrit ekstrakt
Ikke-alkoholisk tinktur fremstilles primært på basis af glycerin. Glycerin er blevet et populært alternativ til alkoholtinkturer og er perfekt til børn og folk, der ikke kan lide eller ikke kan drikke alkohol. Glycerin er dog ikke så effektiv i ekstraktion som vand eller alkohol. Glycerin har kun omkring 60% af alkoholekstraktionsværdien. Cat's claw glycerat vil derfor være 40% svagere end alkoholtinktur.

3. Indkapslet urt
Kapsler er blevet en meget populær måde at tage urter på, fordi de er en nem og bekvem doseringsform. En af hovedfordelene ved kapslerne er, at vi ikke mærker smagen af ​​urterne. Derudover, når du tager urten i form af en formalet urt indesluttet i en kapsel, indtager du alt plantematerialet sammen med plantefibrene. Husk dog, at du sammen med den malede katteklo i kapslen også sluger kapselskallen. Kapselskallen bidrager ikke med noget til terapien og skal fordøjes af kroppen. Hvis du følger Buhners protokol, skal du tage store mængder kapsler. For personer med svækket fordøjelsessystem kan dette være problematisk efter længere tids brug af urter.


4. Formalet urt
Ground Cat's Claw kan tages direkte, indkapsles eller laves til tinkturer. Ulempen ved at tage formalede urter er smagen.

Direkte brug: tilsæt 1 tsk urt til et glas og hæld lunkent vand, rør rundt og drik væsken med bundfald. For at forbedre smagen kan du tilføje lidt honning og citronsaft.

Fremstilling af tinkturer derhjemme: Derhjemme vil det være nemmest for dig at forberede en tinktur i en koncentration på 1: 5, dvs. 1 del tørret katteklo til 5 dele alkohol. Alkohol bør fortyndes med vand på grund af det faktum, at planter mister deres naturlige fugt under tørring. Når du laver tinkturer af en tørret plante, tilsæt så meget vand, som planten ville indeholde, hvis den var frisk. Hæld derefter urten med alkohol (50-60%) og lad den derefter macerere i 2 uger i en mørk beholder uden adgang til lys. Ryst glasset en gang om dagen. Efter 2 uger skal maceratet filtreres. Opbevar den færdige macerat i en mørk flaske eller en almindelig flaske pakket ind i aluminiumsfolie et sted beskyttet mod lysindfald.


5. Skær urt
Skåret urt er en tørret form af en katteklo skåret i mindre stykker. Du kan forberede afkog eller tinkturer fra den afskårne urt.
Afkog: Hæld 7 g Cat's Claw i 1 liter vand og kog i 20 minutter ved svag varme. Si og lad afkøle. Del afkoget i portioner og drik i løbet af dagen.

Bivirkninger:

Høje doser af denne urt kan nogle gange forårsage tarmsygdomme såsom løs afføring, diarré og/eller mavesmerter. Disse symptomer har en tendens til at forsvinde ved længere tids brug. Hvis der opstår symptomer, bør dosis reduceres. Hvis diarré varer mere end tre dage, bør brugen af ​​urten afbrydes.

Kontraindikationer:

Katteklo kan ikke tages af folk, der tager præparater til at sænke blodtætheden. Folk, der er planlagt til at blive opereret, skal stoppe med at tage urten 10 dage før enhver operation. Du kan ikke tage præparatet under behandling med lægemidler, der hæmmer udskillelsen af ​​mavesyre, fordi de også kan hæmme omdannelsen af ​​denne urt til dens aktive form i maven. Katteklo bør ikke bruges af gravide eller ammende kvinder.

Product added to wishlist
Product added to compare.