Parasitter

Parasitter

- Kategorier: Artikler

Parasitter er alle organismer, der lever inde i en anden organisme (vært), der bruger den som en kilde til mad og livets miljø, mens de handler til skade for det. Parasitter fører til fuldstændig dysbiose af organismen, det vil sige en tilstand, hvor venlig flora overskrides og forgiftes af patogener. Både flåter og nogle myg, lus, fluer osv. er klassificeret som en parasitter. Men disse er eksterne parasitter, og i dag diskuterer parasitter, der kun findes i vores krop internt. Denne situation opstår ofte med Lyme-sygdom, hvor kroppens forsvar mod parasitter mindskes.

Typer af parasitter:

Den største fejl er at tro, at parasitter kun bor i fordøjelseskanalen, hvor deres hyppigste diagnose opstår. Parasitter lever også i værtens blod, indre organer, lymfesystem og andre væv i kroppen. Nogle parasitter er i stand til helt at inficere kroppen. Der er mere end 3200 sorter af parasitter, og de kan opdeles i fire hovedkategorier:
1. Lamblia, cryptosporidium, ciliate og Creeper-rejse i blodet og inficere alle dele af kroppen
2. Flukes: blod, lunge, lever, nyre eller blære flukes - deres længde er omkring 1-2 cm
3. Bændelorm: bændelorm af kvæg, hunde, fisk eller svin - kan måle op til 12 m
4. Rundorm: nematoder, hageorm-lever i tarmene, bugspytkirtlen, hjertet, leveren eller lungerne, kan måle fra 0,2 til 35 cm. De er meget nemme at overføre.

Symptomer på infektion:

De mest almindelige symptomer er mavesmerter og diarre, men parasitter kan forårsage alle slags symptomer, som vi ikke oprindeligt forbinder med infektion. De er frem for alt:

- Fordøjelsesproblemer: gas, diarre, mavesmerter, forstoppelse, tarmkramper, slim i afføring, umættelig eller manglende appetit, trang til slik, intolerance over for f.eks. gluten eller lactose.
- Problemer med immunsystemet: svaghed, kronisk træthed, hyppige infektioner.
- Problemer med nervesystemet: hukommelsesproblemer, søvnløshed, demens.
- Følelsesmæssige problemer: depression, neurose, irritabilitet, angst.
- Andre problemer: allergier, acne, hvide pletter rundt om munden, urticaria.

Mulige kilder til infektion:

Der er mange måder at inficere med parasitter på, de kan forekomme i hverdagens almindelige aktiviteter. Hvis vi desuden har en svag immunitet på grund af tilstedeværelsen af Lyme-sygdommen og dens coinfektioner og det ofte tilknyttede langsigtede indtag af antibiotika, øges chancen for infektion med parasitter betydeligt.
Parasitter kan spredes gennem vandkilder, især floder, søer, brønde eller ledningsvand. Underkogt mad er også en almindelig infektionsvej. Det er nødvendigt at være særlig opmærksom på korrekt forberedelse og forarbejdning af fisk, kød samt nødder, salat osv. Bæreren kan også være dyr, både husdyr og avl. Derfor er det så vigtigt at rengøre dine dyr regelmæssigt. En anden potentiel kilde er også fysisk kontakt med en inficeret person, f.eks. samleje, men også mangel på ordentlig hygiejne såsom håndvask blandt børn.

Diagnose:

Den mest almindelige metode til diagnosticering af parasitter er undersøgelse af afføring. Prøvningen udføres tre gange med regelmæssige mellemrum. Dette gør det muligt for parasitens æg at klække og gør det muligt at undersøge det specifikke materiale. Imidlertid studeres nogle af parasitterne, såsom børneorm, hovedsageligt ved hjælp af perianale vatpinde. Det er vigtigt at udføre testene i et specialiseret laboratorium, der er specialiseret i parasitologi.
En anden mulighed er en serologisk blodprøve. Desværre er testen kun nyttig i et sent stadium af infektion.

Behandling:

En almindelig behandlingsmetode tager et antibiotikum, men flere og flere mennesker vælger naturlige metoder til behandling af parasitter. Den naturlige behandling kombinerer korrekt afbalanceret kost og brugen af specialiserede urter til at styrke immunforsvaret.
De mest berømte antiparasitiske urter omfatter:
- Sød malurt
- Sort valnød
- Mimosa pudica
- Chaparro amargosa
- Artemia annua
- Berberis
- Gul ensian rod
- Oregano olie
- Fed olie
- Grapefrugt frø ekstrakt
- Ingefær

Parasitter er et stadig mere almindeligt problem i samfundet. Ifølge hvem data har parasitter i løbet af de sidste 10 år inficeret mere end 4,5 milliarder mennesker, hvor det i Europa var en ud af tre personer. Det, der også er meget vigtigt, er, at uden den tidlige behandling af den parasitære infektion, kan behandlingen af Lyme-sygdommen muligvis ikke give de ønskede resultater. Derfor er det så vigtigt at have en passende behandling, inden behandlingen af Lyme-sygdommen og dens coinfektioner påbegyndes.

Product added to wishlist
Product added to compare.