Propolis

Propolis

- Kategorier: Artikler

Propolis, også kendt som Bilim, kaldes ofte et naturligt antibiotikum. Propolis er rig på aktive stoffer ogDet har mange helbredende egenskaber. Det bruges til behandling af mange sygdomme, herunder hæmorider, hypertension eller hyperhidrose.

Hvad er propolis?

Propolis er et tæt stof med en klæbrig konsistens, der bruges af bier til at beklæde indersiden af bikuben, hvilket gør det muligt at forsegle dens struktur og beskytte mod patogener. Det er en blanding af harpiks af træer og buske og sekreter af bi kirtler. Dens kemiske sammensætning afhænger hovedsageligt af vegetationen i det geografiske område, hvorfra den stammer, og bieracen, sæsonen eller graden af miljøforurening. De vigtigste komponenter i propolis er:

- vegetabilske harpikser (50-80%),
- voks (8-30%),
- polyfenoler (14-16%),
- blomsterpollen (5%).


Propolis er også rig på tanniner, terpener, flavoner, organiske syrer, lipidproteinstoffer, næringsstoffer (calcium, mangan, magnesium, tin, kobber, silicium, jern, aluminium, sølv, natrium, kalium, krom, strontium, barium, cadmium, vanadium, titanium) og vitaminer (A, vit. B1, vid. B2, B5, B6, C, D, E).

Det anslås, at op til 300 stoffer indeholdt i propolis har aktiv biologisk aktivitet. Derfor anvendes propolsi ofte i farmakologiske produkter og som et middel til at understøtte kroppens funktion eller støtte immunitet.

Egenskaber af propolis

1. Positiv effekt på åndedrætssystemet.
2. Behandling af vaginale infektioner.
3. Understøtter behandling af reumatologiske sygdomme.
4. Understøtter regenerative processer, f.eks. postoperative sår.
5. Handling mod tandproblemer (periodontitis, thrush, overfølsomhed af tænder).
6. Støtte mod hudsygdomme.
7. Antimikrobiel aktivitet.
8. Understøtter modstand mod infektioner.


På grund af dets bakteriedræbende, antivirale, antiinflammatoriske og regenerative egenskaber anvendes propolis også af mennesker, der lider af Lyme-sygdom og coinfektioner. Buhner tilføjede propolis i sin udvidede protokol til kollagenstøtte.


Kontraindikationer:

Propolis på trods af sine mange gavnlige egenskaber er et stærkt allergen. De vigtigste symptomer på allergi er rødme, hævelse og generende kløe i huden. Det anbefales derfor ikke til personer, der er allergiske over for bi-produkter.

Propolis kan bruges i mange former: tabletter, areosoler, pulver, suppositorier, salver eller åndekstrakter. 30% propolis tinktur kan også findes i vores butik lymeherbs.

Product added to wishlist
Product added to compare.